fredag 24 juli 2009

Jag och Mr. Swarowski

Jag och Anders alias Mr. Swarowski bestämde oss i tisdags för att gå ut på vinst och förlust efter en gris då någon hade varit och "skrubbat" sig mot tjärstolpen. Vi satt på var sin sida av ett rapsfält men vi såg ingen gris. Däremot såg vi 2 älgar, 2 råbockar, 3 tranor och riktigt många dovhjortar. 00.30 ringde jag Anders för att säga att i alla fall jag skulle ge upp och gå hem och sova. Anders tyckte detsamma och så bestämde vi att vi skulle ses vid bilen. Jag hann bara gå 150 meter innan jag ytterligare 20 meter längre bort såg grisarna. Då blev det bråttom. Jag hade ju plundrat bössan på skott innan jag lämnade tornet så försiktigt fiskade jag upp ett ur fickan och laddade så tyst som möjligt. Men suggan hade upptäckt mig och blev misstänksam. Hon gick rakt emot mig och stannade när hon var på andra sidan ett dike kanske 5-6 meter bort. Hon bara stirrade på mig och jag stod och väntade på läge att ta första bästa kulting. Då vred en upp sig på 15 meters håll och jag sköt. Knall fall. Levandevikt 38 kg, slaktvikt 21 kg.


Det var likadant som på natten till midsommar då jag lyckades ta mig väldigt nära grisarna innan jag sköt. Båda gångerna har det blåst en hel del. Det lustiga var att suggan gick rakt emot mig, hon förstod nog inte riktigt vad jag var för något och ville kolla upp mig. När skottet gick rasslade det i hela rapsfältet. Sen bar det av hem till Anders för att hänga in grisen i hans industrikyl. Känns lite mycket att sätta igång ett helt kylrum för en liten kulting. Låg i sängen kl. 03.55.





lördag 18 juli 2009

Semester

Det har inte hänt så mycket på bloggen det senaste för vi bygger om vår övervåning. Har tillbringat större delen av semestern där uppe. Här är ett litet kort på vårt blivande sovrum. Efter detta kort har även gipsskivor och innerväggar kommit på plats.



Vi har ändå sett en hel del vilt. Bl.a. så har det vi i min fars raps sett ända upp till 10 älgar samtidigt. Vet dock att det finns några fler då vi samma kväll såg 4-5 st på ett annat gärde en bite därifrån. Lovar gott inför hösten. Även de flesta kor jag sett verkar ha fått dubbelkalvar i år. Såg härom kvällen 4 tjurar varav 2 st var riktigt fina. Den ena var en 10-taggare och den andra såg jag på långt håll men den var mycket större än 10-taggaren. Kan vart en 14-16 taggar kanske. Är lite osäker men stor var den i alla fall.


Övre kortet är på 10-taggaren och det nedan är på 4-taggaren.
Övre älgen gick ca. 200 meter från vårt hus och nedre ca. 60 meter ifrån.

Denna gigant låg i vår trädgård en morgon. Det ni!

Skoja bara. Han låg i en hage på Borås Djurpark. Stor fin krona men ynkligt liten kropp. Knappt en muskel. Stackare.

Kronhjortarna verkar ha bosatt sig här i krokarna för vi ser dem var och varannan kväll.

Även vildsvin har jag sett och skjutit. Den senaste sköt jag på natten till midsommar. Annars har de flesta vildsvin jag kommit i kontakt med legat på grillen. Finns det något godare än en liten nygrillad kulting??
Nu är det bara 2 semesterveckor kvar och sedan är det inte länge kvar tills årets bästa tid, hösten.