torsdag 16 december 2010

Mat, mat, mat

Pojken frågade farfar för en dryg vecka sen om han inte kunde få en bal att ställa ut på gärdet bak huset så han kunde mata hjortarna. Dagen efter kom det en bal och den har varit mycket välbesökt av dovhjortarna men så idag dök det upp en stor kronhjort. Detta resulterade i att dovhjorten fick söka sig in i trädgården och äta istället. Han var nog ett nummer för liten för han vågade sig inte i närheten av kronhjorten. Börjar nog bli dags att fråga farfar om en ny bal... Nedan kommer lite kort ifrån balen. Notera skoveln som ligger mitt i balen. Där har han legat för det mesta medan de mindre har fått stå i kanterna och äta.
Var i lördags ute och spåra efter älgkalv. Lyckades inte komma åt någon men fick vid olika tillfällen smygit mig på pinntjur, kviga och en 4-taggare. Alltid lika kul att kunna smyga sig på ett djur även fall det inte är skjutbart. Ger mig nog ut på lördag igen för det går en ko med kalv i markerna.

4 kommentarer:

Anders sa...

Bra åt gång på maten där, fin kronhjort :) Ja nu är det bara att fortsätta mata dom

hedebonn sa...

Det ser bra ut med ensilaget,har ni gott om balar så ni kan sälja

Vegard sa...

Farsan har gott om balar. Du får la slå han en pling.

Gunnar sa...

Hej!

Jag har just läst lite på din blogg. Intressant att se hur andra jägare har det. Själv är jag dålig skribent men istället har jag en hemsida där alla jägarkollegor kan köpa trikinkit. Jag började med detta när SVA slutade att skicka ut gratiskuvert. Först tänkte jag att det var väl ändå själva den, tretti grisar skjuter vi inte på flera år. Min yngsta grabb sa då att du kan väl sälja styckevis över nätet. Vi funderade ett tag och så var det fixat. Ingen jättelönsam affär men ofta kontakt med jägar runt om i landet. Sidan heter: www.trikinprov.se
Jag undrar om du skulle kunna hjälp oss genom att skriva om detta på din blogg och lägga in en länk till vår sida. Som tack för detta får dina läsare, och du, rabatt på trikinproven.

Det skulle vara bussigt om du kontaktade mig och säger vad du tycker om detta.

Vänlig hälsningar


Gunnar Friskopp
gunnar@friskopp.com
070-333 66 88