lördag 18 juni 2011

Konkurrans

Hej hej uppdatering!
Kronhjortarna är tillbaks med än större kronor i år. Är numera 5 st herrar mot förra årets 4. Har även fått se första kalven. Se foto längre ner. Är rätt nöjd med utsikten från sovrumsfönstret. Och nu blir det än bättre med ett taklyft åt andra hållet så nu har man bra utsikt över vidderna från andra våning. Far min är väl mindre nöjd med att de går och äter upp hans korn ;-) Går även ibland en liten sugga med kultingar här men har inte lyckats fånga henne på bild. Var dock nära att skjuta henne härom veckan men fick sett de
dragna spenarna så... Kultingarna var så små att de inte syntes i kornet.
Sen har jag har ju fått konkurrans om jakten här hemma då min sambo hämtade ut en Remington 700 .308 W i veckan. Är dock lite avundsjuk på hennes öppna riktmedel på bössan. En liten "smögen" bössa som inhandlades på Torsbo Handels. Mycket trevlig affär med bra serviceinriktad personal. Dit får man åka igen.
Annars har de väl inte hänt så mycket på jaktfronten här. Det går några suggor med kultingar på min åtel men det är inte där alltför ofta. Däremot så går det en liten pinntjur och kronhjortar och mumsar av mina utfodringar. Och en grävling och duvor förstås. Ska nog försöka ta mig ut på pass ikväll och hoppas att turen står på min sida.
Skitjakt på er!

2 kommentarer:

hedebonn sa...

Synd att ni ej får skjuta kapitala hjortar i ert område.Jag har bildat ett eget kronviltsområde med tillstånd att skjuta en kapital.Så till hösten kan du göra ett puttande i skogen mot nordöst så kan du få se på trofeen

Vegard sa...

Om jag skulle ta å starta ett område här och...;) Eller kan du tänka dig att utöka ditt??? Du kan ju få hjälpa till att hålla en klöv när vi flår :)