tisdag 1 november 2011

Grannsamverkan


I söndags hade vi gemensamhetsjakt med 2 grannlag. För dagen var vildsvin, dovkalv och räv tillåtet att skjuta. Hundekipagen kom från Wachtelklubben + ett par Tyskterriers och en Labrador. Och så eftersöksekipage förstås som bestod av Bayersk viltspårshund och Gråhund.
Första såten hann inte hålla på länge innan det small. En räv blev resultatet. Annars hände det inte så mycket och inga fler skott brann av. Sedan snabb förflyttning till:
andra såten. Innan jag hann till pass så passerade jag en av våra åtlar där det matats ganska friskt det sista inför jakten. Och där var det soprent på foder så det såg ju lovande ut inför släppen i denna såt. Hundarna var loss och det dröjde inte länge innan dem såg gris. Svårt att få ut dem. Hjortar finns det överallt. Rätt var det va så small det 2 skott, bang bang. Skotten satt någonstans mellan skogen och rumpen konstaterade eftersökspatrullen då de hittade ett skott i en stubbe och det andra i vägen. Nu haglade det in grisrapporter från skyttar lite varstans men inga skott förrän i det sista och det tog också nånstans mellan skogen och rumpen konstaterade än en gång eftersökspatrullen då den kulan också satt i backen. Inget fällt i denna såt trots massa djur i rörelse.
Nu var det dags för lunchpaus i gamla skolan så jag packade in 5 passkyttar i bilen och 1 hundförare med 2 Wachtlar i bagaget. Och så alla ryggsäckar och vapen förstås. Undrar om min "bröbil" blir sig lik igen? Rykande varm soppa och en macka senare var det dags för:
tredje såten. Hundarna släpptes och dovhjort, dovhjort och ytterligare några dovhjortar sprang förbi diverse passkyttar. Men så fick dem äntligen griskontakt och rätt var det var så small det. En av hundförarna hade fällt en gris och han verkade rätt nöjd för det var den första han själv fick skjutet för sin hund. Plötsligt kom det en liten dovkalv i pass för mig. Han verkade konstig, han la sig i det långa gräset och tryckte och det sprang både hundar och andra hjortar förbi men han bara låg där. Jag tänkte att jag får kolla upp den sen efter vi blåst av jakten. Då small det igen och denna gång hade en dovkalv fallit hos en passkytt. Såten blåstes av och jag fick gått fram och sett hur det var med kalven. Han låg kvar och tryckte när jag hade en 5 meter kvar så då sköt jag. Vad jag tror så hade den nog blivit av med sin moder tidigare på året då den var mycket mindre än andra och verkade ganska stressad av både brunst och hundar.
Jag får ta och tacka alla som ställt upp och ordnat med jakten. Allt ifrån att ordna pass till och laga och värma soppa. Det uppskattas.

3 kommentarer:

hedebonn sa...

Tack så mycket för ert jobb och bra referat från jakten

Vegard sa...

Å tack du det var roligt synd bara att det inte blev nån mera gris.

Anonym sa...

Trevlig läsning.

Benny