måndag 6 augusti 2012

Sommar, semester och vilt.

Hej på er allihopa. Här nedan kommer lite bilder som vi tagit sen sist. Kronhjortarna går här så gott som dagligen och hornen blir bara större och större och hjortarna fler och fler. Sen har vi 2 älgkor som är här ofta med sina 3 kalvar. De går ofta ihop i havren. Ursäkta skärpan på dem korten. Våran gamla kamera är inte gjord för kort i skymning. Men den 3:e kalven skymtar man ryggen på mellan björkarna på första kortet av dem. Sen har jag fått byggt ett hönshus och en utebur till kycklingarna som nu är stora. Hönorna är av rasen Lohman och kycklingarna är Blomme. Älgtjuren har dykt upp sista veckorna och han ser ju grann ut. Varken han eller korna är så skygga av sig då dem inte bryr sig om att vi går i trädgården men kommer det en bil och stannar ger dem sig snart av. Och det är inte en bil som parkerar utanför huset för att spana.... Det märks fort här när semestern börjar får då kommer alla söndagsåkare och spanar efter vilt. Sen har grisen härjat i havren och jag lyckades nedlägga en liten galt i förra veckan. De brydde sig heller inte om oss utan jag kunde lugnt traska ut till stegtornet och skjuta en av dem. Far min måste sått en mycket välsmakande havre i år. Har även lyckats skjuta 2 grisar till sen sist jag skrev. Nu väntar vi mest på alla jaktpremiärer här. Håller även på att bygga klart rummet till min dotter. Lite golv, lister, färg och tapeter sen är det bara att börja med nästa projekt på listan.6 kommentarer:

JaktAsle sa...

jösses hvilken bilder. Flotte kronhjorter du har. Når tid får dere starte jakten?

hedebonn sa...

jättefina kort ser fram mot att få sitta borta hos er i höst på pass

Lindsjö taxar sa...

Vad fina bilde...tänk och få en hjort och älg på samma,jösses.....spännande med fortsättning.

Vildsvinsjakt.org sa...

Fina foton!

Jonas / www.hagelgevar.se sa...

Hej!

Först och främst, tack för en mycket bra blogg! Följer den med stort intresse!

Jag har sedan en tid tillbaka arbetat på att göra en hemsida för alla nybörjare inom jakten. Av egen erfarenhet så vet jag hur mycket det är att sätta sig in i, dels för att klara själva jägarexamen samt vara förberedd för den riktiga jakten, så därför försöker jag nu kontinuerligt bygga upp en sida som förhoppningsvis kan bli bra hjälp. En hel de jobb kvar än, men jag tycker bara att det är roligt.

Kolla gärna in den på www.hagelgevar.se.

Då jag gillar er blogg och gärna vill tipsa mina besökare om den så har jag lagt upp den under sektionen Jaktbloggar (som finns under "Lära dig mer om jakt").

Om du tycker min idé med Hagelgevär.se är bra och om du gillar sidan så hade det varit väldigt roligt om du skulle vilja tipsa dina läsare om min sida genom att länka till den från er blogg. Hade det varit möjligt?

Tack på förhand och hoppas du får ett riktigt bra veckoslut!

Vänliga hälsningar,
Jonas / Hagelgevar.se

martin på signimport sa...

Fina bilder! Längtar ut till skogen nu :)