torsdag 4 juni 2009

Kronhjort!

Skulle åka till mor och far för att "trimma" mitt hår. När vi kom ut till bilen fick vi se en råget med 2 små killingar. Efter klippningen fick vi för oss att åka ett "varv" på jaktmarken för om möjligt få se någon älg eller annat kul. Fick se en tjur ligga i havren och äta. Kvällsmat i sängen nästan... Sen anade han oråd och började trava bort. Då utroper lillen att "älgen ska springa och gömma sig för dig pappa". Grisarna såg vi inte en skymt av.

Nu till det bästa av allt. När vi kom hem så går det 6 st kronhjortar 30 meter från trädgården. Har inte sett en kronhjort på våra marker sedan sommaren 1998. Ringde till Lasse, far och Anders som blev lite exalterade. Far ringde efter 10 minuter och meddelade att nu går de här hemma hos oss fast nu är det 7 st. Lasse hoppade in i bilen och åkte ut på spaning. Han fick också sett dem. Nämnas kan att vårt jaktlag bara har skjutit en kalv (så vitt jag vet) och det var 1989 så kronhjort är inte så vanligt på våra marker. Mycket kul att få se dem.

Hade inte kameran med mig men Karin fick fiskat upp mobilen och tagit några kort. Blev inga proffskort direkt men i alla fall. Här kommer det bästa...
1 kommentar:

Kvistabo´n. sa...

Vist är de märkligt, Vegard. När de kommer upp ett hägn med vilt, så helt plötsigt så finns dom utanför med....