lördag 18 juli 2009

Semester

Det har inte hänt så mycket på bloggen det senaste för vi bygger om vår övervåning. Har tillbringat större delen av semestern där uppe. Här är ett litet kort på vårt blivande sovrum. Efter detta kort har även gipsskivor och innerväggar kommit på plats.Vi har ändå sett en hel del vilt. Bl.a. så har det vi i min fars raps sett ända upp till 10 älgar samtidigt. Vet dock att det finns några fler då vi samma kväll såg 4-5 st på ett annat gärde en bite därifrån. Lovar gott inför hösten. Även de flesta kor jag sett verkar ha fått dubbelkalvar i år. Såg härom kvällen 4 tjurar varav 2 st var riktigt fina. Den ena var en 10-taggare och den andra såg jag på långt håll men den var mycket större än 10-taggaren. Kan vart en 14-16 taggar kanske. Är lite osäker men stor var den i alla fall.


Övre kortet är på 10-taggaren och det nedan är på 4-taggaren.
Övre älgen gick ca. 200 meter från vårt hus och nedre ca. 60 meter ifrån.

Denna gigant låg i vår trädgård en morgon. Det ni!

Skoja bara. Han låg i en hage på Borås Djurpark. Stor fin krona men ynkligt liten kropp. Knappt en muskel. Stackare.

Kronhjortarna verkar ha bosatt sig här i krokarna för vi ser dem var och varannan kväll.

Även vildsvin har jag sett och skjutit. Den senaste sköt jag på natten till midsommar. Annars har de flesta vildsvin jag kommit i kontakt med legat på grillen. Finns det något godare än en liten nygrillad kulting??
Nu är det bara 2 semesterveckor kvar och sedan är det inte länge kvar tills årets bästa tid, hösten.

2 kommentarer:

Kvistabo´n. sa...

Helvete Vegard. Jag gick ju på de.. Men de stämmer, ja såg en i Skånes Djurpark för 25 år sedan. Mycke horn, men ingen kropp..

Vegard sa...

Ja, stor var den inte i alla fall. Den var som min far säger om Hunnebergs-älgarna: stor krona, liten kropp.