torsdag 26 november 2009

Dåligt med uppdateringar...

Med tanke på att jag inte har gjort något inlägg på länge så klurar jag på varför. Men i alla fall så har följande hänt beträffande jakten under mitt lilla blogguppehåll:

För ca. 2 veckor sedan hade vi en liten gemensam jakt med ett av grannlagen. En vän kom med sin hund Selma av rasen Slovensky Kopov. Hon fick inte upp någon gris men vi fick stött fram en gylta som Rune fällde. 5 andra grisar kom inom synhåll för passkyttarna men utan skott.

Helgen därpå bestämde vi oss för att vaka på hjort. Satt på pass till Olas när min sambo ringde och sa att det bak huset kommit ut en hind eller om det var en spets då hon ej såg skillnad utan kikare. Funderade på hur jag skulle göra, stanna här och hoppas på något eller åka hem och smyga mig fram. Valde det senare och det blev lyckat. Smög fram längs berget och fick fällt spetsen. Utan min vetskap filmade sambon hela "förloppet". Vilken tur att den föll knall fall då. Nämnas kan även att dagen innan gick det i 2 omgångar 2-4 hjortar bak huset men jag valde då att inte skjuta. Tog mig till "boa" och tog till vara på hjorten. Hann hem och prata i telefon en stund innan Anders ringde och sa: "gris ligger". Bara till att ge sig av igen för att ta hand om grisen. Denna gris skall nu bli till grillkorv. Ligger än så länge i frysen då Eriksons har fullt upp med all julmat ett tag framöver.


Kan ju nämnas att den rökta korven vi (Eriksons) gjorde av vildsvin och dovhjort blev mycket uppskattad.

Har även varit ute med Loka och hennes drevtider har lagt sig mellan 1-2 timmar. Har gått riktigt bra. Hoppas det håller i sig när det nalkas drevprov. Det absoluta bästa med henne enligt mig är att hon har så snabb återgång. Har hittills aldrig behövt vänta länge på henne. Peppar peppar.

Loka ligger för närvarande lågt med jakten ett tag då hon börjat så smått att löpa. Hon leker istället affär med pojken och hjälper honom att baka (det som faller på golvet). I affären säljs det grisöron till Lokas förtjusning men mamma får betala för som pojken säger "Mamma, Loka har inga pengar med sig". Nedan är korten på lilla Loka i affären och andra kortet är taget efter frågan vad W och Loka gör i badrummet med svaret "Loka måste tvätta tassarna innan hon bakar".


Inte alla jakthundar som en 4-åring får på ett förkläde. Eller som sambons syrra säger "förrklää"

Jag får be Herr Kvistabo om ursäkt för mitt sena inlägg då dina läsare börjat tvivla på om vi har jagat ihop.

1 kommentar:

Kvistabo´n. sa...

De är lugnt Vegard. JAG vet ju att vi gjorde de. Ser fram mot den 5 december. Då tar vi dom.. / Herr Kvistabo.