söndag 20 september 2009

Gris och hjort

Helgen började med att vi i fredags var och hämtade en ny liten familjemedlem till mor och far, nämligen lille Dino. En impulsköpt dreverhanne på 5 månader. Bilder och mer info om honom kommer inom kort. När vi satt med Dino och väntade på att mor skulle komma från jobbet ringde de som varit ute på pass denna kväll och sa att en skovel hade blivit fälld. Jag ville helst inte lämna Dino ensam med min sambo och lille W och de sa att de inte behövde hjälp. Morgonen därpå visade det sig vara 3 hjortar och att de hade haft fullt upp i slakteboa långt fram på sena kvällen. Hade jag vetat att det var 3 st så hade jag nog åkt.

Äntligen lördag och min tur att sitta på pass. Var ett tag sen men det skall det bli ändring på nu. Visste att grisarna vart på åtel nätterna innan. Satte mig där vid 19.30-tiden. Hörde att det grymtade överallt och till slut kom det fram en unggris i dimman. Ställde sig mitt i min Harald Nyborg lampas sken och då gick skottet. Klockan var 21.32. Han låg ca. 40 meter bort i ett kornstycke. Otroligt vad långt de kan gå med trasig bog, lunga och hjärta. Slaktvikt 19 kg. Levandevikt 36 kg. Var det denna lilla gylta som bar årets vilda julskinka? Någon som har provat eller har ett bra recept?1 kommentar:

Anonym sa...

Hej! Angående julskinka. Spruta den hos Eriksons, koka den med örter & rotfrukter. Morot, palsternacka, kålrot, purjolök, timjan och (salt). Koka till 75 grader i skinkan. Låt skinkan kallna i spadet. Ätes utan senap:) 2008 års julskinka av vildsvin blev perfekt! Lycka till! MVH Robert