söndag 4 oktober 2009

Har hänt en del...

...sen förra inlägget och här kommer rapporterna.

Förra lördagen tänkte jag vaka på hjort och om jag inte sett någon så tänkte jag vänta och se om det kom några grisar istället. Inte en hjort jag såg denna gång. Annat var det sist jag satt där då var det säkert 40 st. Istället kom det ut en galt som jag fick skott på. 83 kg levande och 46 slaktad. Av denna blir det kôrv. Lämnade in på Eriksons i Nossebro för att i utbyte få rökt korv.

Någon dag efter denne galt fallit så slog Mr. Swarowski till. Han fick fällt en storlek större dovhjort. Vägde hela 65 kg slaktad.Och så har ju premiären för lilla Loka varit. Tog ledigt från jobbet i torsdags och gick ut med Lasse och Loka. Hade 2 drev. Första på 45 minuter och andra på 25 minuter. Men hon var inte riktigt pigg och jag tänkte inte mer på det för det var ju ändå premiär. Men dagen efter fick min sambo åka till vetrinären med henne. Hennes högeröga var igenvarat och mycket irriterat och hon hade vattentunna diarréer. Min sambo tänkte att hon har väl ätit något konstigt men hon var så allmänpåverkad och ögon ska man ju vara försiktig med så det blev en tur. Soptunneintox och ögoninfektion blev diagnoserna. Hon fick i alla fall ögonsalva och en gel för magen samt risdiet.

Sen var det dags för fredagsmys med familjen. Då ringde HAN. "Jag har ordnat lite jobb" sa han. "Ligger han" frågade jag. "Ah, dem ligger. Det är 3 st" Han hade fällt 3 vildsvin. Den förste hade ramlat knall fall, de andra sprang då i en båge och tillbaka till där den förste låg. Andra ramlade knall fall han med och då springer den siste och ställer upp sig mitt framför tornet och Mr. Swarowski tänker att "va fan" och fäller även denne. Alla grisarna var "fjolingar". Levandevikt mellan 60-70 kg. Fina matgrisar allihop. Bara te å gratulera.

Om det håller upp så blir det nog till att jaga lite ikväll. Bara det slutar regna snart. Kom 11 mm igår och hittills idag har det kommit 10 mm.

1 kommentar:

Skattes lycka sa...

Snart har ni väl viltsvinskött så ni kräks hemma hos er! En annan får leva på typ lite dålig falukorv. Ska nog bli en hunter. Fast det är klart, behöva traska ut mitt i fredagsmyset kanske inte är så roligt...