måndag 23 januari 2012

Grannsamverkan

Kl. 06.30 mötte vi upp hundförarna i den gamla skolan för en genomgång inför dagens jakt. Och en av dessa var Erik. Kl. 07 kom så passkyttarna för lite mer genomgång och utdelning av pass.

Såt 1
Innan hundarna var släppta så hördes första skottet, en dovhjort. Sen släpptes hundarna och efter 30-40 minuter kom en räv trippandes in i mitt pass men räven vann denna gång, lyckades endast skjuta av några ynka hårstrån. En del grisspår in i såten men tyvärr inga observationer. Strax efter mitt skott så fick en annan räv på andra sidan såten sin päls snaggad. Även denna fick bra fart efter skottet. En dovhjort till föll i denna såt.

Såt 2
Hann bara gå ca. 100 meter från bilen med mitt gäng jag skulle ställa ut när vi såg 7 färska grisspår in i såten. Förutsättningarna såg ju onekligen bra ut, iaf i min del av såten. Även i denna såt så föll det en hjort tidigt. En av mina passkyttar fällde en skaplig skovel med stängseltråd virat runt hornen. I slutet på såten damp det ner grisobservationer från lite varstans och 4 fick avlossat skott mot gris varav 3 på samma men grisen lyckades ändå komma undan. Sen hade eftersökspatrullen att göra resten av dagen. 4:e skytten bomma sin gris.

Såt 3
Efter lite lunch för en del så ställde vi ut för dagens sista såt. Själv hann jag inte äta eller byta mina våta kläder pga spårning. Har nog aldrig frusit så mycket på ett pass som detta. Och som grädde på moset så hade jag inte ett enda djur på pass. Om jag minns rätt så föll även här en hjort tidigt. Sen började grisarna röra på sig. Efter en stund så small det hos Hedebonn. Och denna gris drevs fram av rödhårig golden retriver liknande korsning som ingen av hundförarna ville kännas vid. Och den var väldigt upp i det då den efter skottet drog med sig grisen ett par meter på vägen. Undrar vems den är? Jagar gris gör den iaf och intresset svalnar nog inte efter detta. En av hundförarna hade tidigare på dagen gått drevprov och inför sista såten så åkte domaren hem. Otur för Wachtelägaren då hunden nu hade ett kanondrev som avslutades med att föraren fick nedlägga en gris. Inför såten hade jag berättat för min passkytt vilket bra pass han skulle få, tätt men det kommer alltid gris där så var beredd. Och det var han, grattis till grisen.

En lyckad dag, bra väder och en hel del gris och hjort. Tack alla som hjälpt till.


7 hjortar och 3 grisar blev slutresultatet

8 kommentarer:

Lindsjö taxar sa...

Härlig jakt ni verkar haft. Kul med organiserat med mycket vilt som ni verkar haft. Hoppas man får möjlighet till sådan jakt i framtiden.

Fredrik sa...

Häftigt Vegard!! Full rulle hela dagen. Och många skott att lyssna till. Bara det värmer ju alltid lite på passet. ;)

Erik Stolt sa...

Jag blev också tillfrågad om denna hund, Hundföraren till den hade åkte hem vid samlingen. Det var en wachtel.

Vegard sa...

Ok där ser man jaga gris kunde den ialla fall ;)

Anonym sa...

Hej!

Jag vill gärna ha din input på följande: http://undra.se/139/r%C3%A4knas-jakt-till-sport (Räknas jakt till sport?)

Tack på förhand!

Anonym sa...

Länken kom visst inte med...

Räknas jakt till sport?"

Regular Hunting sa...

Hej! Kika gärna in på vår jaktblogg Regular Hunting!
Här kommer du kunna följa två stycken vanliga jägare i deras jägarliv.
Vi kommer lägga upp jaktfilmer, tester på olika jakttillbehör, kameror, kulor, utfodring m.m. Tävlingar dyker även upp inom kort!
Hoppas du kommer uppskatta sidan!
Mvh

RegularHunting sa...

Låter som en trevlig jakt!
Fint resultat!