söndag 15 januari 2012

Jaktfylld vecka


Veckan som gått har varit fylld av jakt. Började med att det gick 5 vildsvin på gärdet hemma när vi kom från storhandling. Och eftersom dem var dumma nog att inte bli störda av bil och väsen så var det bara till att ta fram Huskvarnan och smyga sig ut. Slutade med en årsgris.


På tisdagen var det spårsnö. På vägen hem från jobbet ringde Lasse och sa att han ringat in en gris i en liten såt. Tog med mig Liska och drog dit. Förstod snart av spåren att dömma att det inte var en liten gris vi spåra. Liska började med ett hjortdrev som inte varade länge utan hon var snart tillbaks och vi vandrade vidare in i såten. När jag var inne i det tätaste, trångaste och mest oröjda partiet av såten så ser jag den. Grisen går loss och Liska hänger på. En ordentlig galt som överlistar oss alla, tog vägen där ingen stog.


Igår var vi på nytt ute med Liska då grisen vart synlig igen. Denna gång var det ingen hemma när vi kom på besök.


Idag släppte jag äntligen Loka igen. Tog inte lång stund innan hon tog upp som vanligt, sen dundra det igång. Denna gång var det en råget som hon vallade runt i ca. 1,5 timma innan hon bröt och kom tillbaks. Under första drevet fick far min ett oväntat besök i pass. En gris kom vandrades i hans spår och de fick syn på varandra samtidigt så den sprang fort därifrån. Ett stänkdjur blev skjutet under detta drev. Bestämde oss att släppa på nytt i en annan såt vi visste det fanns mycket hjort i. Loka tog upp efter bara ett par sekunder och det var än en gång ett rådjur som gick åt helt fel håll så jag fick stoppat henne. Gick ett par hundra meter längre in och släppte henne igen. Tog denna gång upp efter nån minut och nu var det hjort som gällde. Drevet blev inte långt för det small snart hos Ann-Sofie.4 kommentarer:

Erik Stolt sa...

Verkar som du har mycket gris inne nu :)

Vegard sa...

Ja det rör sig med det är inte sånt tryck som det har varit.

Fredrik sa...

Härliga jakter ni haft Vegard. Kul.
Trevligt att det ligger vilt vid dagens slut med! :)
Spännande med den lilla grisen du fällde. Är dem vana vid er?

Vegard sa...

Jag tror att suggan har släppt dem när hon skulle ha nya. För tidigare gånger så har grisarna sprungit så fort billjusen svept in över gärdet.